Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Werelddag Geestelijke Gezondheid 2017: Nic Balthazar nodigt uit

01.10.2017

Startevent in het kader van de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid 2017.

Een emmer popcorn, nacho’s en sloten frisdrank… Neen, film kijken is doorgaans echt niet oké voor lijf en leden. Everybody Happy van Nic Balthazar is de gezonde uitzondering op de regel. De prent boost in eerste instantie je geestelijke gezondheid. In Everybody Happy zien we hoe stand-upcomedian Ralph Hartman (Peter Van den Begin) het moeilijk heeft. Met zichzelf, in de eerste plaats. Hartman wordt gestalkt door een intern stemmetje dat hem constant op zijn tekortkomingen wijst. De komiek gaat er bijna helemaal onder door. Herkenbaar verhaal? Zeker weten.

Met Everybody Happy kaart Nic Balthazar actuele thema’s als depressie en burn-out aan. Everybody Happy laat zien hoe we allemáál op de rand van de afgrond kunnen belanden. Maar ook hoe we daar zonder kleerscheuren vandaan kunnen komen… (zie ook op http://www.everybodyhappy.be) Heb jij zin in een intelligente film met een ijzersterke boodschap? Schrijf je dan als de wiedeweerga in via deze link.

Hadden we al gezegd dat Nic Balthazar zelf de film zal inleiden? De filmmaker doet dat als ambassadeur van de Werelddag voor Geestelijke Gezondheid. Mis deze unieke kans niet. Je krijgt niet vaak de gelegenheid om een film samen met de regisseur bij te wonen, toch? Snel zijn is de boodschap, het aantal plaatsen is beperkt tot 280.

Praktisch

Waar: Concertzaal Parnassus, Oude Houtlei 122, 9000 Gent.

Wanneer: Zondag 1 oktober 2017, om 17.00.

Prijs: gratis. Inschrijven nodig, via deze link

Programma: 

  • 16.30 deuren
  • 17:00 inleiding door Nic Balthazar
  • 17:30 filmvertoning
  • 19:00 receptie
  • 20:00 einde