Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

BackUp biedt houvast bij zelfdodingsgedachten

Op de werelddag van de suïcidepreventie, 10/09/15, presenteerde de Zelfmoordlijn 1813 BackUp, een nieuwe mobiele applicatie die een houvast wil bieden bij zelfdodingsgedachten. De app bevat verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je er wilt zijn voor iemand anders kun je met BackUp aan de slag.

De app is ontwikkeld om zelfstandig te gebruiken. Wil je hem liever samen invullen met een vriend, vertrouwenspersoon of hulpverlener? Ook dat kan via de pagina "samen aan de slag"

Deze app is geen vervanging van professionele hulpverlening. Indien je aan zelfdoding denkt, wordt sterk aangeraden om contact op te nemen met een professionele hulpverlener. Een gesprek met de huisarts kan een eerste stap zijn.

Aan de slag

Je kan de BackUp app gratis downloaden in de app stores van Android en iOS. Surf je met een smartphone en wil je de app meteen downloaden? Dan brengt deze link je naar de juiste app store: http://www.backup1813.be/dl

Over BackUp

BackUp werd ontwikkeld het Vlaams expertisecentrum suïcidepreventie (VLESP). De elementen in de app zijn wetenschappelijk onderbouwd. De app werd getest door zowel een experten- als gebruikersgroep en door beide groepen positief ontvangen. Middels een gebruikersonderzoek zal het gebruik en de ervaringen worden geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd. 

Voor jongeren die hun leven weer terug oppakken na een poging is er de app On Track Again.

10/09/2015