Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Boek: "Eerlijk met mezelf" van Aron Wade en Ria Maes

De openhartige getuigenis van Aron Wade over een donkere periode in zijn leven 

Het waren vele kleine rivieren die samen de stroom vormden die me overspoelde. Een immense kracht die me onder water duwde en me paniekerig naar adem deed happen. Mijn ‘ik’ viel in stukjes uit elkaar tot er enkel nog wanhoop overbleef.

Dat is hoe ik mijn depressie ervaren heb.

Ik heb aan Ria Maes gevraagd om een boek te schrijven over deze donkere periode uit mijn leven omdat ik weet hoe belangrijk het is om begrepen te worden. Wij hopen met dit boek over de ziekte, maar ook over de aanleiding ertoe, het herstel en het leven erna, iets te kunnen betekenen voor mensen die door de ziekte getro en worden en voor hun omgeving. Een depressie is namelijk geen uiting van zwakte of zelfmedelijden en de nood aan erkenning en begrip blijft niet alleen groot, maar kan letterlijk van levensbelang zijn.

Ria Maes (1965) begon op haar negentiende als freelance journaliste te schrijven voor diverse tijdschriften. Vandaag is ze bij haar lezerspubliek vooral bekend van de dagboeken van Sara.

Aron Wade (1970) studeerde in 1996 af aan het koninklijk conservatorium van Brussel. Naast theater, musical en cabaret speelde hij mee in reeksen zoals De Kotmadam, W817 en Thuis. Hij was ook jaren te zien als presentator op Ketnet.

Hij was op 18/09/17 te gast bij Jan Hautekiet op Radio1. Herbeluister hier de uitzending waarin Aron en enkele luisteraars getuigen over hun depressie.

  • formaat 14 x 22 cm
  • omvang 260 blz
  • isbn 978 90 8924 600 4
  • e-isbn 978 90 8924 624 0
  • prijs € 19,99
  • prijs e-book 12,99
  • uitgeverij Houtekiet (meer info en bestellen via deze link)
22/09/2017