Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Depressie na depressie voorkomen

Mindfulnesstraining, een methode gebaseerd op oeroude boeddhistische prinicipes staat de dag van vandaag erg in de belangstelling.
Ondanks dat er heel wat mensen zijn die niet of niet precies weten wat het is, heeft reeds één op de tien Belgen er al mee geëxperimenteerd blijkt uit de cijfers van een eerder gedaan onderzoek (PDF).

Dit artikel uit Test Gezondheid probeert meer duidelijkheid te geven in de verschillende vormen en werkzame bestanddelen van mindfulnesstraining. De auteurs suggereren dat mindfullnesstaining toegepast kan worden als nazorg om herval bij depressie te verlagen en ook een heilzaam effect kan hebben bij o.a. chronische pijn en angst.

Omdat op dit ogenblik iedereen zich minfulnesstrainer kan noemen wordt het belang van een degelijke begeleiding door professionele mindfulness hulpverleners benadrukt.

Er wordt afgesloten met een wenk... naar de regering waar het thema geestelijke gezondheidzorg mét kwaliteitsgaranties al jaren op de politieke agenda staat. ...Wanneer wordt er eindelijk werk van gemaakt?

Bron:Test Gezondheid 116 augustus/september 2013 (Test aankoop)

07/08/2013