Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Dringend hulp nodig?

Huisarts

Je huisarts is de spil in de zorgverlening. Als je een dringend advies nodig hebt, kun je altijd bij hem terecht. Hij kent jou en je kunt hem in alle vertrouwen vertellen over je problemen.

In het weekend, op feestdagen of 's nachts is je vaste huisarts niet altijd bereikbaar. Dan neem je best contact met de huisartsenwachtdienst. Daar kun je een dokter van wacht zoeken in je regio.

Spoeddienst

In geval van nood kan men ook naar de spoeddienst van het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Op de sociale kaart vind je het adres van alle spoeddiensten in Vlaanderen. (Tik daarvoor in het tekstvakje 'wie of wat zoek je' de zoekterm 'spoedopname' in.)

Telefonische hulp en chat

Misschien heb je liever een telefonisch contact? Zowel Tele-Onthaal (via het gratis en anoniem telefoonnummer 106) als de Zelfmoordlijn via telefoon op het gratis en anoniem nummer 1813. Beide lijnen zijn 24/7 beschikbaar. Beide organisaties zijn ook via (anonieme) chat bereikbaar.

Jongeren

Jongeren kunnen terecht bij Awel (de vroegere kinderen- en jongerentelefoon), telefonisch (via het gratis en anoniem nummer 102) of via chat (elke weekdag tussen 16u en 22u). Ook op Zelfmoord1813 is heel wat hulp voor jongeren te vinden.

Geweld

Heb je vragen over (eender welke vorm van) geweld? Geweld gezien of zelf meegemaakt? Dan kan je terecht op het gratis en anoniem nummer 1712 en op hun website.