Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Maatschappelijk debat: Zorg aan zet

01.02.2019 tot 09.05.2019

Zorg aan Zet is een breed maatschappelijk debat over de zorg van morgen. De campagne wil zoveel mogelijk ideeën en meningen verzamelen: van zorgorganisaties, zorgverleners, patiënten en gebruikers, van de man in de straat. Wat vinden burgers belangrijk? Waar knelt het schoentje? Wat willen we in de toekomst en hoeveel hebben we daarvoor over? Zorg aan Zet wil de discussie over de zorg aanvuren. Zodat het thema zorg hoog op de politieke agenda komt in aanloop naar de Vlaamse en federale verkiezingen. Want zorg, dat beroert iedereen.

Het debat draait rond zes centrale vragen:

Waarom een participatietraject? Zorg is complex en gelaagd. Alleen door de input van een grote diversiteit aan ervaringen en perspectieven kunnen we zicht krijgen op wat er leeft in de samenleving, wat de noden zijn en waar we in de toekomst naartoe moeten. Want het zijn die persoonlijke ervaringen die zorg tastbaar en concreet maken.

Zorg aan Zet Festival

Na de Ronde van Vlaanderen brengen we alle resultaten, zowel van het breed maatschappelijk debat als van de provinciale Avonden van de Zorg samen in een eindrapport met aanbevelingen en conclusies voor de toekomstige parlementen, regeringen en ministers. Dit eindrapport staat centraal op het groots interactief Zorg aan Zet Festival op 9 mei in Tour & Taxis in Brussel (10-17u). Het festival wordt afgesloten met het grote Zorgdebat tussen de partijkopstukken waarbij we hen onze resultaten voorstellen en hun reactie vragen.

Zorg aan Zet is een initiatief van Zorgnet-Icuro met de steun van een hele reeks partners.