Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

In jouw regio

Als je te kampen hebt met psychische problemen, herstel je het best in je thuisomgeving. Je verblijft dan in je vertrouwde omgeving en je kunt je sociale contacten behouden maar je krijgt als het ware hulp aan huis. Zo kun je de draad van je leven terug veel sneller oppakken. 

In Vlaanderen bestaat er nu een hele reeks zorgcircuits en zorgnetwerken die deze hulp ook aan huis organiseren en coördineren. Zoek op de kaart tot welke regio jouw woonplaats behoort. Elke regio heeft een coördinator, hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt als je op zoek bent naar een hulpverlener. Samen wordt dan uitgezocht welk type zorg voor jou het beste is. Op de website van de verschillende regio’s vind je meer informatie over waar je terecht kan. 

Als je je regio niet terugvindt op de kaart, vind je meer informatie op de sociale kaart. Daar vind je alle instellingen en welzijnsorganisaties in jouw buurt. Je kan er zoeken op naam van een instelling of op trefwoord en je kan een bepaalde regio ingeven.

Noord-West-Vlaanderen Midden-West-Vlaanderen Ieper-Diksmuide Zuid-West-Vlaanderen Gent-Eeklo Halle-Vilvoorde Leuven-Tervuren Noolim Zuid-West Limburg Kempen Antwerpen Sociale kaart

Antwerpen: netwerk Sara

Gent-Eeklo: het Pakt

Halle-Vilvoorde: psychewijzer

Ieper-Diksmuide: netwerk Accolade

Kempen: ggz kempen

Leuven-Tervuren: psychewijzer

Midden West-Vlaanderen: Prit

Noord West-Vlaanderen

Oost-Limburg: Noolim

Zuid-West en West-Limburg: Reling

Zuid-West-Vlaanderen: PsyZuid