Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Psychosenet.be, Dé website over psychosegevoeligheid, stemming en herstel

PsychoseNet is een laagdrempelige website voor iedereen die vragen heeft over psychosegevoeligheid. Je kan er boordevol tips, getuigenissen & informatie over herstel op terug vinden. Er is zelfs een eSpreekuur met tal van experts. PsychoseNet is een bron van informatie voor zowel cliënten als familieleden. Daarnaast kunnen ook de hulpverleners hier terecht.

Misverstanden

Over psychoses en mensen die een psychose meemaken, bestaan veel misverstanden. Om die de wereld uit te helpen, werd de website PsychoseNet.be gelanceerd.

PsychoseNet.nl bestaat al sinds 2015 in Nederland en vanaf 28 november '17 is dus ook de Belgische tegenhanger PsychoseNet.be online. Ervaringsdeskundige Brenda Froyen heeft mee haar schouders gezet onder de uitbouw van het initiatief in ons land. Ze kreeg in 2012 zelf te maken met een psychose en deelt sindsdien haar ervaringen als psychiatrisch patiënt in boeken, voorstellingen en lezingen.

Waarvoor kan je er terecht? 

PsychoseNet.be is een bottom-up initiatief van ervaringsdeskundigen, betrokkenen en professionals en beoogt een laagdrempelige plek te zijn waar naast goede en normaliserende informatie ook hoop en steun geboden wordt. PsychoseNet voorziet in een belangrijke informatiebehoefte rondom psychosegevoeligheid en zet daarnaast sterk in op een herkadering van het beeld dat we hebben van mensen met psychische kwetsbaarheden in het algemeen, en dat van mensen met een psychotische kwetsbaarheid in het bijzonder.

Informatieplatform

Psychosenet is geen hulpplatform, maar een informatieplatform. Je vind er nuchtere en bruikbare informatie over psychose, depressie en manie in de vorm van blogs, video's, animaties, informatie, artikels,... Er wordt eveneens verbinding gelegd naar bestaande initiatieven, om mensen op een toegankelijke en menselijke manier te helpen om hun weg daarin te vinden.

PsychoseNet.be wordt mede gecoördineerd door PsychoseNet.nl.

05/01/2018