Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Samen Veerkrachtig: 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

01.10.2020 tot 10.10.2020

Het thema van de 10-daagse is dit jaar opnieuw 'Samen Veerkrachtig': Zorg voor elkaar, zorg voor veerkracht.
Dit jaar staan (online) ontmoeting en verbinding centraal. Sociale cohesie en contacten met mensen zijn essentieel voor een goede geestelijke gezondheid. Steun van anderen is één van de belangrijkste hulpbronnen wanneer onze veerkracht in het gedrang komt. En laat het nu net veerkracht zijn wat we dit jaar door het coronavirus meer dan ooit nodig hebben.

 

'Veerkracht is meer dan ooit nodig en dat is precies waar we willen op inzetten. Veerkracht is positief, het zorgt ervoor dat je mentaal sterker staat en beter om kan met de dagelijkse stress en emoties die op ons afkomen. Zo kan veerkracht je beschermen tegen psychische problemen. Geestelijk gezond zijn belangt iedereen aan.'

 

We nodigen iedereen uit om tijdens de 10-daagse een kleine of grote actie te organiseren voor inwoners, bezoekers, werknemers, leerlingen … om de sociale cohesie en de bijhorende veerkracht in de kijker te zetten. Wij bezorgen jullie een handige inspiratiegids, 100% coronaproof. Zo maken we er samen opnieuw een mooie én veilige editie van!