Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Tentoonstelling Gent: Doorsopenday

07.09.2018 tot 10.09.2018

Op 10 september is het de Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding. De vzw Tout Bien – Okidoki, met het initiatief “Hey hoe gaat het?” ijvert voor preventie van zelfdoding door jongeren in Vlaanderen.

Met het initiatief Doorsopenday.be wenst de vzw werk te maken van een samenleving waarin mensen terug de deuren open zetten voor elkaar en met elkaar spreken. Voor het project werd de kunstenaar Jean Ayawo Koumy aangesproken en werd een labyrint gecreëerd met 12 geschilderde deuren en met 21 poppen. Er werd gekozen voor Jean Ayawo Koumy omdat hij er in slaagt zijn levensvreugde, enthousiasme en positivisme over te brengen in zijn werken. De tentoonstelling kadert in de missie van de vzw die het taboe wil doorbreken dat in onze samenleving heerst rond zelfdoding om zo de Belgische suïcidecijfers terug te dringen naar Europese gemiddelden. De tentoonstelling blijft één week in Gent staan en zal nadien diverse Belgische steden aan doen.

Barbara Sarafian, meter van het project stelt het zo: “Doorsopenday.be symboliseert wat me moeten bereiken in onze maatschappij. Vroeger stonden deuren open, we leefden dichter bij elkaar en automatisch werd liefde en leed gedeeld. We moeten terug naar een samenleving met oprechtere aandacht voor elkaar.”

Locatie: Shopping Gent Zuid, Woodrow Wilsonplein4 9000 Gent