Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Werelddag Geestelijke Gezondheid 2018: Samen Veerkrachtig

01.10.2018 tot 10.10.2018

Geen drie zonder vier en dus organiseren we voor de vierde keer de Vlaamse versie van de World Mental Health Day op 10 oktober. Samen Veerkrachtig: De tiendaagse van de geestelijke gezondheid, zo klinkt dat hier. Met ruim 300 evenementen waren we in 2017 bijzonder goed op dreef. Lezingen, workshops en cursussen over stresshantering, mindfulness en positief denken hebben Vlaanderen veerkrachtiger gemaakt. 

Ook dit jaar willen we werk maken van veerkracht. Daar kan jij aan meewerken door een leuke activiteit te verzinnen rond het thema Samen Veerkrachtig. Nood aan frisse ideeën? Check onze kakelverse website voor inspiratie.

Bovendien, en dat is nieuw, pakken we dit jaar uit met veertochten. Zeg maar een al of niet fikse wandeling die je veerkracht opkrikt. Voor alle duidelijkheid: fietsen, steppen, kanovaren of steltlopen mag ook, hoor! Zolang je maar samen beweegt, want dat is goed voor je eigen geestelijke gezondheid en die van de ander. We zijn nog op zoek naar partners die wandel- of fietstochten willen organiseren tussen 1 en 10 oktober. En neen, je staat er niet alleen voor. Wij werken aan een inspiratiegids die je op weg zet.

Samen Veerkrachtig wordt in 2018 nog nadrukkelijker op de kaart wordt gezet.